tisdag 28 augusti 2012

Kondition

Vi har startat ett nytt projekt inom ämnet Idrott som har som mål att få vår kondition att bli bättre. I uppdrag denna veckan ska vi springa Gunnesborundan så snabbt vi kan och sedan skriva ner mål som vi ska ha nått när projektet är slut om några månader.

Min tid idag, 28/08-12: 14. 53 min

Rundan jag sprang idag kändes en aning jobbig eftersom jag åt väldigt mycket till lunch och jag hade inte hunnit smälta maten riktigt. Att springa är inget jag anser är så kul ifall jag bara koncentrerar mig på att springa. Om jag har en tempoökande låt i öronen är det mycket lättare att hålla uppe tempot. Denna rundan var rätt jämn i tempot och jag kände att jag egentligen kunde ha försökt ökat tempot lite i slutet så att jag skulle kommit in på en bättre tid. Dock var rundan ansträngande, det ska den ju vara när man springer max.

Mitt mål till projektets slut: 13. 53 min

För att uppnå detta mål så ska jag fortsätta träna som jag gör (1-2h tennis varje dag och 1h fys fyra dagar i veckan) På min fys kan jag försöka att köra lite mer konditionsökande övningar och även säga det till min tränare så att han kan planera träningen efter det. Jag kan även försöka äta bra innan träningar jag vet kommer bli tuffa. Om jag får tid på helger så finns det alltid möjligheter för en joggingrunda! Inte för att vara självsäker men jag tror att min kondition redan är rätt bra, men jag ska försöka förbättra den ännu mer.


1 kommentar:

  1. Maria, bra mål och bra metod för att uppnå det!
    Du har börjat mycket bra på det här området med intressanta funderingar om vad och hur du tränar och vilka faktorer som påverkar din träning. Ska bli kul att följa din träningsdagbok framöver! /ylva

    SvaraRadera