onsdag 9 oktober 2013

Preventivmedel PMISlutsats
Man kan lätt komma fram till att kondom är absolut det bästa preventivmedlet då man skyddas mot både oönskad graviditet och könssjukdomar. Det är också den som faktiskt inte påverkar kvinnan. Många av preventivmedlen som kvinnor använder påverkar hormonerna kvinnan. Man kan få ont i huvudet eller må illa p.g.a alla hormoner.

Många av de preventivmedel som finns är gjorda för kvinnan. Varför är svårt att förklara men det kan bero på att kvinna länge varit längre satt i samhället än mannen och därför borde ta ett större ansvar. På ett sätt kan det ju även bero på att det är svårare att förhindra att mannens sperma kommer ut. Men man borde ju kunna skapa p-pilller för mannen så att de inte kan få utlösning. Jag kan inte påstå att det är särskilt jämställt att faktiskt skapa så många preventivmedel som faktiskt påverkar kvinnans kropp, men endast ett som faktiskt mannen kan använda. Kvinnan måste även lägga väldigt mycket mer pengar på preventivmedel än vad mannen måste. För att minska könssjukdomar och oönskad graviditet borde man  kanske inte ta betalt för t.ex kondom eller p-piller. Ifall man gör det kanske en mindre mängd av befolkningen använder sig av metoden avbrutet samlag.

Många av preventivmedlen vi använder påverkar kvinnan negativt då de preventivmedel som innehåller östrogen ger ökad risk för blodpropp. Man kan även få finnar och må illa väldigt mycket ifall man t.ex tar P-piller.

http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/Kondom/
http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/P-piller/
http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/P-stav/
http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/Hormonspiral/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar